Intervenţii la sfârşit de săptămână, gestionate de pompierii doljeni

Joi, 26 Noiembrie 2020Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Interventii la sfarsit de saptamana  gestionate de pompierii doljeni | imaginea 1 În perioada 21 – 23 noiembrie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate la 565 situaţii de urgenţă după cum urmează:

Incendii: - 4

  • 22 noiembrie, ora 13:29, Secția Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetățean din comuna Giurgița. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat cele două anexe gospodărești pe o suprafață de aprox. 30 mp. și plante furajere, cu pericol de propagare la casa de locuit și anexele învecinate.

În urma acestuia au ars cele două anexe gospodărești cu învelitoare din țiglă și cca. 4 tone plante furajere (lucernă). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o flacără (foc deschis în spații deschise). În sprijinul echipajelor de pompieri, a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Bârca.

  • 22 noiembrie, ora 18:08, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată pe un teren viran ce aparținea comunei Cârcea - zona Fântâna de Piatră. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la resturile menajere aruncate în locuri interzise. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o flacără (foc deschis în spații deschise).
  • 21 noiembrie, ora 21:26, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Botoșești Paia. La sosirea echipajelor, ardea acoperișul anexei și lemne de foc, cu posibilitate de propagare la casa de locuit. În urma acestuia au ars aprox. 10 mp acoperiș și cca. 3 mc. lemne de foc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o flacără (folosirea intenționată a sursei de aprindere).
  • 20 noiembrie, ora 20:04, Garda de Intervenție Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui cetățean, din orașul Dăbuleni. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta la mobilierul dintr-o cameră cu posibilitate de propagare la întreaga locuință.

În urma acestuia a ars mobilierul și materiale textile din dormitor şi s-au degradat pereţii din două camere de locuit din cauza fumului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul (jarul de țigară căzut pe materiale combustibile). Incendiul a fost stins în cooperare cu S.V.S.U. Dăbuleni.

Alte situaţii de urgenţă

  • 22 noiembrie, ora 13:52, Secția Pompieri Craiova a intervenit cu un echipaj de căutare salvare pentru scoaterea unui animal (vițel) căzut într-o fântână proprietatea cetățeanului S.I., din comuna Șimnicu de Sus, sat Leșile. La sosirea echipajului de pompieri, s-a constatat că este vorba despre o fântână cu diametru de 30 de cm și adâncă de cca. 13 m, în care a alunecat un animal (vițel cu vârsta de 2 săptămâni). În urma eforturilor depuse de salvatori, animalul a fost recuperat din fântână, dar fără suflare.

Acţiuni de verificare și respectare a măsurilor de protecție împotriva COVID-19

  • În perioada 20 – 23 noiembrie a.c., au fost realizate 516 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Intervenţii SMURD

  • În perioada 20 – 23 noiembrie a.c., SMURD a intervenit la 54 de cazuri pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.