Misiune grea, dar cu final fericit!

Marți, 17 Noiembrie 2020Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Misiune grea  dar cu final fericit | imaginea 1 Plutonierul adjutant-șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tulcea, a salvat un sugar (fetiță) de numai 28 de zile, care avea căile aeriene obstrucționate total. Apelul la 112 a fost dat în data de 12 noiembrie a.c., în cursul după-amiezii, de un membru al familiei, motivând că sugarul nu mai respiră.

La locul solicitării s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri Tulcea, unde au fost începute manevrele de dezobstrucție a căilor respiratorii specifice vârstei, deoarece sugarul era deja cianotic. Mama sugarului, fiind în stare de șoc, a fost liniștită de membrii echipajului.

În urma manevrelor, sugarul a început să plângă și să-și reia respirația spontană. Paramedicii SMURD au predat sugarul stabil hemodinamic echipajului de ambulanță tip „C" (cu medic) sosit ulterior la locul evenimentului.

George a mărturisit că, deși are o îndelungată experiență ca salvator, această intervenție a fost cea mai grea. Datorită lui fetița de numai 28 de zile a fost salvată. Reprezentanţii ISU Tulcea îşi exprimă bucuria pentru că au în rândul lor astfel de colegi şi le adresează felicitări lui George și întregului echipaj!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.