O seară cu intervenţii la două incendii violente

Joi, 26 Noiembrie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

O seara cu interventii la doua incendii violente | imaginea 1 În seara zilei de luni, 23 noiembrie a.c., pompierii bârlădeni au intervenit pentru limitarea și lichidarea a două incendii izbucnite la tot atâtea locuințe aflate în localitatea Popeni, comuna Zorleni, respectiv municipiul Bârlad.

Astfel, Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Popeni, comuna Zorleni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la o locuință și exista pericolul de propagare la o casă aflată la aproximativ doi metri de focar. Echipajele de pompieri au acționat pe două sectoare de intervenție, primul pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția locuinței învecinate.

Proprietarul locuinței cuprinse a fost găsit agitat în afata casei. Proprietara locuinței aflate în pericol a suferit un atac de panică, aceasta primind primul ajutor medical.

Au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din țiglă pe astereală din lemn, două uși, patru ferestre, piese de mobilier, circa 30 metri pătrați planșeu din lemn, un televizor, diverse produse textile și documente.

S-au degradat aproximativ 50 metri pătrați acoperiș, 20 metri pătrați planșeu, un frigider, o mașină de gătit, diverse piese de mobilier și textile. A fost salvată locuința aflată în pericol. Valoarea estimată a bunurilor distruse și degradate este de aproximativ 20.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de circa 250.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este flacăra.

În cazul celei de-a doua intervenții, pompierii au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad, strada Burebista (cartier Podeni).

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta cu violență într-o cameră și pe un hol, existând pericolul de propagare la nivelul întregii locuințe. După aproximativ 50 minute, incendiul a fost lichidat. Nu au fost victime.

Au ars aproximativ 30 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 30 metri planșeu din material lemnos (OSB), 20 metri pătrați lambriu din PVC, două uși, două ferestre, un șifonier, un pat, un televizor, diverse textile.

S-au degradat aproximativ 20 metri pătrați planșeu, două ferestre, diverse piese de mobilier și produse textile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.