Pompierii ialomițeni sunt la datorie

Marți, 17 Noiembrie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Pompierii ialomiteni sunt la datorie | imaginea 1 Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel de județ. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat:

  • 12 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 1 misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în muncipiul Slobozia, în care s-a intervenit pentru închiderea rețelei de gaze care deservea scara unui bloc, aerisirea și ventilarea zonei, până la sosirea unei echipe de intervenție a DistriGaz Slobozia. S-a asigurat supravegherea zonei până la remedierea defecțiunii, pentru evitarea oricărui pericol;
  • 1 incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer, produs în municipiul Fetești. Pentru stingerea acestuia au intervenit pompierii din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma acestuia au ars aproximativ 10 mp de vegetație uscată și gunoi menajer. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere;
  • 1 incendiu care se manifesta la un bazin metalic aflat în curs de dezafectare, în care erau depozitate reziduuri de prelucrare acizi grași. Incendiul s-a produs la o societate privată din muncipiul Slobozia. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În urma acestuia au ars reziduuri prelucrare acizi grași depozitate în bazinul metalic, pe o suprafață de aproximativ 12 mp. Nu au fost victime. Pompierii au salvat hala de producție dezafectată a societății. Aprinderea reziduurilor s-a produs cel mai probabil, în urma acțiunii de dezafectare a bazinului metalic prin folosirea unui dispozitiv pentru sudură și tăierea fără respectarea normelor;

  • 5 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
  • 5 misiuni de decontaminare a autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Activități de prevenire împotriva SARS-CoV-2

Verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 au continuat în cursul zilei de miercuri, 11 noiembrie a.c., pompierii militari au efectuat 18 controale în cadrul operatorilor economici și o instituție a statului, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 6 sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul ISU Ialomița au efectuat 15 acțiuni de informare a cetățenilor prin intermediul mesajelor audio, transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă. Acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița rămân mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.