Proiectile explozive, scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavare

Marți, 24 Noiembrie 2020Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Proiectile explozive  scoase la suprafata in urma unor lucrari de excavare | imaginea 1 Un echipaj de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu a intervenit, în dimineața zilei de vineri, 20 noiembrie a.c., pentru ridicarea unui proiectil exploziv, în localitatea Bâcu.

Elementul de muniție a fost scos la suprafață în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care l-au observat și-au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor și au sunat la 112. La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 152 mm. Acesta a fost ridicat, urmând a fi distrus în poligonul de specialitate.

Echipajul de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu a intervenit din nou, în dimineața zilei de sâmbătă, 21 noiembrie a.c., pentru ridicarea unui proiectil exploziv, tot în localitatea Bâcu. Elementul de muniție a fost scos la suprafață după continuarea lucrărilor de excavare în zonă. La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba tot despre un proiectil exploziv de calibrul 152 mm.

La scurt timp de la acest caz, a urmat o altă intervenție, în localitatea Băneasa. Persoana care a solicitat sprijinul autorităților desfășura activități de curățare a solului și de pregătire pentru culturile de primăvară. Aceasta a observat un obiect care semăna cu un proiectil și a sunat la 112. De data aceasta a fost vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 122 mm.

În ambele cazuri, muniția a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

ATENȚIE

În cazul în care descoperiți elemente de muniţie rămasă neexplodată, NU le atingeți, NU le loviți sau mișcați din locul în care au fost găsite, NU încercați să le demontaţi sau să le ridicați, transportați sau depozitaţi în locuinţe, la locul de muncă sau la depozite de fier vechi. Solicitaţi ajutorul pompierilor sau al Poliţiei, apelând numărul de urgenţă 112.

Proiectile explozive  scoase la suprafata in urma unor lucrari de excavare | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.