Respect, Plt. adj.-șef (r) Miertoiu Emil Marian!

Luni, 30 Noiembrie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Respect  Plt  adj  sef  r  Miertoiu Emil Marian | imaginea 1 Salvator, pensionar, dar... încă la datorie! De multe ori se spune că salvatorii au transformat profesia de pompier în vocație și asta pentru că aceștia au demonstrat în nenumărate rânduri că sunt alături de oameni, chiar și atunci când nu sunt la serviciu, manifestând aceeași abnegație, curaj și devotament.

Marţi, 24 noiembrie a.c., la accidentul rutier produs pe raza localității Islaz, cu patru persoane rănite grav, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, o voce rece de bărbat, stăpân pe sine, a furnizat dispeceratului integrat din cadrul ISU Teleorman toate datele necesare cu privire la situația victimelor și a măsurilor ce trebuie luate astfel încât să se poată aloca suficiente resurse umane și mijloace tehnice pentru gestionarea corectă a situației de urgență.

Până la sosirea echipajelor de intervenție profesioniste, apelantul a reușit să mobilizeze câțiva cetățeni care se aflau în apropiere pentru a-l ajuta în asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor prin decuplarea bornelor de la baterie, verificarea existenței scurgerilor de carburant și pregătirea stingătoarelor de la autoturisme.

Având în vedere că una dintre persoane era grav rănită, în stare de inconștiență, cu pericol de asfixiere, acesta a luat imediat măsuri pentru a-l pune în poziția laterală de siguranță, fiind pregătit să înceapă manevrele de resuscitare în cazul în care ar fi încetat să respire. Din fericire, la fața locului au ajuns și primele echipaje de salvatori, pompieri și personal medical, care au preluat victimele.

OMUL despre care vorbim în întâmplarea din acea zi, este un pompier trecut în rezervă cu drept la pensie în ziua de 20 iulie a.c, din cauza unor probleme de sănătate ce i-au afectat sever mobilitatea la membrul inferior drept, după o activitate de 13 ani în cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele.

El este plt. adj.-șef (r) MIERTOIU EMIL MARIAN, conducător auto (autospeciale), cu pregătire paramedicală, care și-a desfășurat activitatea de cele mai multe ori pe autospeciala de descarcerare sau pe ambulanța de prim ajutor calificat B2 - SMURD.

Instinctul său de salvator l-a determinat să sară în ajutorul semenilor fără să mai stea pe gânduri, dovedind încă o dată calitățile sale umane extraordinare, în care profesionalismul, spiritul civic și responsabilitatea față de oameni sunt la loc de cinste.

Colegii sunt triști că au pierdut un om cu astfel de calități, însă sunt bucuroși că el continuă să fie de ajutor comunității din care face parte, iar starea sa de sănătate este mult mai bună. Pentru colegul lor, acum pensionar, meseria de salvator a fost și va rămâne întotdeauna o pasiune care îl recompensează cu recunoștința semenilor cărora le-a întins o mână de ajutor atunci când au avut nevoie.

Pentru el nu poate fi ceva mai de preț decât admirația oamenilor și acel MULȚUMESC pe care i-l spunem și noi din suflet. Reprezentanţii ISU Teleorman sunt siguri că vor auzi în continuare de faptele sale bune, iar colegii pompieri îi doresc multă sănătate și împliniri alături de frumoasa sa familie!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.