Salvatori oricând, oriunde este nevoie!

Marți, 10 Noiembrie 2020Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Salvatori oricand  oriunde este nevoie | imaginea 1 Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost înștiințaţi despre producerea unui incendiu la un apartament situat la al treilea etaj dintr-un bloc cu 10 niveluri din municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni, cu două autospeciale pentru stingere și o autospecială complexă pentru intervenție, și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Piatra Neamț.

Lt. Ionuț Țobârnac, care se afla in trecere pe lângă locul evenimentului, a mers din ușă în ușă până la etajul al treilea, a anunțat că este un incendiu produs într-un apartament din bloc și le-a recomandat locatarilor să părăsească locuinţele. Astfel, s-au autoevacuat aproximativ 20 de persoane.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul apartamentului, cu degajare mare de fum. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenție.

În urma incendiului, apartamentul a fost distrus în totalitate, iar alte trei apartamente au fost deteriorate ca urmare a apei folosite pentru intervenție. Proprietara locuinței, in vârstă de aproximativ 29 de ani, a suferit arsuri ușoare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de la SAJ, dar a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul.

Plutonierul adjutant Cătălin Buțurcă, care se afla în timpul liber, a fost alături de camarazii săi și i-a sprijinit la intervenție. Și de această dată se dovedeşte că dragostea față de semeni este o calitate importantă a salvatorilor.

Salvatori oricand  oriunde este nevoie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.