Salvatorul zilei: Plutonier major Stancu Sorin

Luni, 02 Noiembrie 2020Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Salvatorul zilei  Plutonier major Stancu Sorin | imaginea 1 Miercuri, 28 octombrie a.c., la ora 10:18 minute, un apel prin numărul unic de urgență 112, solicita intervenția pompierilor militari în satul Cândești, comuna Vernești din județul Buzău, pentru salvarea unei capre căzute într-o fântână dezafectată, cu adâncimea de peste 20 de metri.

La adresa indicată de apelant a fost mobilizat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, dotat cu echipamente specifice de salvare din medii ostile. După evaluarea situației, plutonierul major Stancu Sorin, asigurat cu cordițele de siguranță de ceilalți membri ai echipajului, a coborât în fântână, reușind să scoată animalul în siguranță la suprafață.

Munca în echipă și încrederea în colegi sunt ceea ce îi face pe pompieri capabili de rezultate neobișnuite, împreună făcând față mult mai bine pericolelor la care se expun pe timpul intervențiilor.

Salvatorul zilei a fost plutonierul major Stancu Sorin, care este unul dintre cei mai experimentați membri ai echipei de căutare-salvare ai subunității din care face parte, iar multitudinea de intervenții pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, rămase blocate la înălțime sau în diferite spații, precum și pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieții, a dus la dobândirea unei experiențe importante în domeniu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.