Situația operativă din ultimele 24 de ore, în judeţul Ialomiţa

Joi, 26 Noiembrie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Situatia operativa din ultimele 24 de ore  in judetul Ialomita | imaginea 1 Pompierii ialomițeni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de uregență produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • 16 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 incendii:

In data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 17:00, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la două șire de furaje aflate în gospodăria unui cetățean din comuna Ion Roată. La locul solicitării s-au deplasat de urgență patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii fiind sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent la șirele de furaje și la o anexă gospădărească, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte construcții din gospodărie, dar și la casele vecine. Pompierii au intervenit șase ore pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului, salvând din furia flăcărilor casa proprietarului și casele vecine.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului în vârstă de 53 de ani și la două vecine ale acestuia, cu vârste de 48 de ani și 84 de ani, care au suferit atacuri de panică, ulterior toate persoanele au refuzat transportul la spital. Au ars aproximativ 50 mp din acoperișul anexei, 500 de baloți de lucernă și 400 baloți de coceni de porumb. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza depozitării de cenușă și jar nestins în apropierea materialelor combustibile.

În data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 23:25, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de gunoi menajer, produs în comuna Mărculești. Pentru stingerea acestuia au intervenit mai bine de trei ore pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În urma acestuia au ars aproximativ 1500 mp de gunoi menajer. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost un foc deschis în spații deschise.

  • 4 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
  • 4 misiuni de decontaminare a autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Activități de prevenire împotriva SARS-CoV-2

Verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 au continuat în cursul zilei de marţi, 24 noiembrie a.c., pompierii militari au efectuat 34 de controale în cadrul instituțiilor de stat.

Salvatorii din cadrul subunităților de intervenție au efectuat 8 acțiuni de informare a cetățenilor prin intermediul mesajelor audio, transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.