Incendiu de casă, stins cu promptitudine de pompierii voineşteni

Marți, 15 Decembrie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu de casa  stins cu promptitudine de pompierii voinesteni | imaginea 1 În seara zilei de vineri, 11 decembrie a.c., în jurul orei 19:15, pompierii de la Garda Voinești au fost alertați și au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Voinești.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării (la un perete din lemn placat cu polistiren) și la acoperișul acesteia. Incendiul a fost lichidat rapid de pompierii voineșteni (cca. 30 minute), care au intervenit prompt și au salvat din calea flăcărilor restul locuinței.

Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube materiale. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de cca. 70 mp, un perete (din lemn, placat cu polistiren) și diverse materiale combustibile depozitate în podul casei.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură (metalică) amplasată și neprotejată corespunzător față de elemente combustibile (peretele din lemn al bucătăriei, placat cu polistiren).

ATENȚIE la utilizarea mijloacelor de încălzire! Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră:

  • Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum!
  • Nu depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului!
  • Evitați supraîncălzirea sobelor!
  • Nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta!

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.