Incendiu de locuinţă în urma exploziei unei butelii

Marți, 22 Decembrie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendiu de locuinta in urma exploziei unei butelii | imaginea 1 Sâmbătă, 19 decembrie a.c., la ora 08.16, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pe strada Pietruită, pentru stingerea unui incendiu de locuinţă, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi cu degajare de fum dens la nivelul a trei camere ale imobilului şi la acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 110 metri pătraţi, existând risc de extindere a arderii şi la alte bunuri materiale aflata în imediata apropiere.

În urma incendiului, o singură persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 50 de ani (proprietara locuinţei) a avut nevoie de îngrijiri, aceasta suferind arsuri la nivelul membrelor superioare şi inferioare.

La faţa locului s-au deplasat: un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj al Ambulanţei care au acordat îngrijiri victimei, iar ulterior s-a deplasat la incendiu şi un elicopter încadrat cu echipaj SMURD din Capitală. Elicopetrul SMURD a preluat persoana în stare de conştienţă şi a transportat-o la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Pompierii militari din cadrul Detaşaemntului Olteniţa s-au deplasat rapid la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs în urma exploziei unei butelii, fiind afectate trei încăperi ale imobilului şi acoperişul. Pompierii militari au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate locuinţe, anexe şi bunuri materiale situate în imediata vecinătate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.