Incendiu generalizat la un depozit de furaje

Vineri, 25 Decembrie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita, Denes David

Incendiu generalizat la un depozit de furaje | imaginea 1 În cursul zilei de sâmbătă, 19 decembrie a.c., în jurul orei 15:30, a fost anunțat un incendiu la un depozit de furaje, în satul Cetățuia, comuna Sânsimion.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent, generalizat, la nivelul întregii construcții, fiind mobilizate și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Sânsimion, Sântimbru, Sânmartin, Cozmeni și Tușnad.

În total, au fost angrenați în misiune 55 de pompieri militari și voluntari, cu 7 autospeciale de stingere. În urma incendiului au ars: depozitul de furaje, construcție fără pereți, doar cu acoperiș cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de aproximativ 2000 mp, 1500 baloți de paie și 1500 baloți de fân, în total peste 650 de tone de furaje.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, având în vedere cantitatea mare de furaje, dar și faptul că trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere, astfel încât un echipaj a rămas în supraveghere și pe timpul nopții de sâmbătă spre duminică. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de acțiunea unor persoane iresponsabile. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 300.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.