Magazin alimentar distrus de incendiul observat prea târziu de vecini

Joi, 31 Decembrie 2020Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Magazin alimentar distrus de incendiul observat prea tarziu de vecini | imaginea 1 Miercuri dimineaţă, 30 decembrie a.c., patru echipaje de stingere şi o ambulanță SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri și Secția de Pompieri Galaţi au fost solicitate în localitatea Vânători, pentru a lichida un incendiu care se manifesta la un magazin alimentar.

Când au ajuns la locul evenimentului, pompierii au localizat rapid incendiul care se manifesta generalizat, la acoperişul clădirii, astfel încât flăcările nu s-au propagat la clădirile din vecinătate. Din păcate, incinta care avea destinația de magazin a fost complet distrusă de violenţa incendiului observat târziu de vecini, pompierii reușind să salveze doar garajul lipit de cladire.

Au ars 70 mp de acoperiş din astereală de lemn acoperit cu tablă, lăzi frigorifice şi aparate electrocasnice, marfa din magazin, paguba fiind estimată la cca 100.000 lei. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de un calorifer electric lăsat în funcțiune peste noapte, în contact cu mase plastice.

În ciuda campaniilor de informare demarate anual, în colaborare cu autoritățile publice locale, numărul incendiilor la gospodării în sezonul rece continuă să crească, producând pagube materiale. Pompierii gălăţeni reamintesc în acest sens populaţiei, câteva recomandări privind exploatarea instalațiilor electrice:

  • Nu folosiți instalaţii și/sau aparate electrice cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • Nu suprasolicitați reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • Nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • Este interzisă folosirea siguranţelor fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • Nu efectuați lucrări de întreţinere, revizii şi reparaţii la instalaţiile electrice cu personal necalificat şi neautorizat.

Pentru prevenirea incendiilor la locuințe, respectați recomandările autorităților și asigurați un climat sigur pentru întreaga familie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.