Nerespectarea măsurilor de siguranță a mai făcut o victimă!

Marți, 15 Decembrie 2020Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Nerespectarea masurilor de siguranta a mai facut o victima | imaginea 1 Joi, 10 decembrie a.c., în jurul orei 11:00, prin intermediul sistemului unic de urgență 112 a fost primit un apel ce semnala o explozie urmată de incendiu la o locuință de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, județul Buzău.

În urma apelului, s-au deplasat la fața locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, coordonate de ofițerul aflat la comanda subunității.

În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta la nivelul uneia dintre camerele locuinței pe o suprafață de cca. 20 mp, cu degajare intensă de fum, proprietarul acesteia suferind arsuri de gradul I și II pe aproximativ 10% din suprafața corpului.

Concomitent cu misiunea de localizare și lichidare a incendiului, echipajul S.M.U.R.D. a acordat îngrijiri medicale victimei, care ulterior a fost transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească, iar pe parcursul intervenției au fost identificate și evacuate patru butelii ce prezentau risc de explozie.

Formând un dispozitiv compus din mai multe linii de refulare a apei, inclusiv prin deschideri la nivelul acoperișului, în doar câteva minute, pompierii râmniceni au limitat propagarea la restul imobilului și au lichidat incendiul ce punea în pericol locuința și bunurile cetățeanului.

La finalul intervenției, în urma cercetărilor efectuate la fața locului, a fost stabilită cauza probabilă de incendiu ca fiind explozia în urma acumulării de gaze de la o butelie defectă sau neinstalată corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.