Respect, Plutonier adjutant Nicolae Băjenaru!

Joi, 31 Decembrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Respect  Plutonier adjutant Nicolae Bajenaru | imaginea 1 “ - În ce stare se află băiatul meu, spuneți-mi?! Trăiește? - Este în afara oricărui pericol. Nu vă temeți. Vă promit că totul va fi bine!”, au fost cuvintele Plutonierului adjutant Băjenaru Nicolae, atunci când tatăl unuia dintre pasageri s-a apropiat de fiarele contorsionate ale mașinii.

28 decembrie a.c.. Se anunța o zi liniștită pentru Nicolae…până la ora 09.30.

“Mă aflam pe terasa casei mele, din comuna Vânători, satul Mirceștii Noi, județul Vrancea, când am observat că două ambulanțe sosesc rapid lângă biserica de lângă mine. Am ieșit imediat pe poartă și am observat că în autoturismul lovit se aflau doi tineri.

Când ești martor la astfel de evenimente, nu poți sta cu brațele încrucișate până la sosirea pompierilor. Te implici și ajuți. Asta mi-e firea. Cel mai greu mi-a fost să aud strigătele de disperare ale tatălui. M-au marcat, însă sunt fericit că nimeni nu și-a pierdut viața.”

Pompierul vrâncean, Nicolae, a sunat imediat în dispecerat și a oferit toate detaliile accidentului, numărul persoanelor încarcerate, precum și starea lor, timp în care și-a ajutat colegii în acțiunea de salvare a victimelor.

Fiecare intervenție o trăiește ca și cum ar fi vorba de viața lui, iar asemenea lui sunt toți pompierii. Nicolae Băjenaru este dispecer și face parte din echipa ISU Vrancea de 13 ani.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.