Respect, Plutonier major Gabriel Ghebac!

Sâmbătă, 12 Decembrie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Plutonier major Gabriel Ghebac | imaginea 1 Bărbat inconștient, resuscitat de un pompier ieșit din tura de serviciu! O mulțime strânsă în jurul unui om căzut, strigăte de ajutor și panică. Cam așa s-ar putea descrie ce s-a întâmplat, în dimineața zilei de luni, 7 decembrie a.c., într-un supermarket din municipiul Dorohoi.

Gabriel, salvator în cadrul Detașamentul de Pompieri Dorohoi, calm și cu stăpânire de sine, specifică meseriei pe care a îmbrățișat-o cu 13 ani în urmă, a început să facă ce știe mai bine: să acorde ajutor oamenilor aflați în situații limită, să salveze vieți.

”Am ieșit dimineață din tura de serviciu și am intrat în supermarket să cumpăr câte ceva pentru băiatul meu de doi ani. La un moment dat, am auzit strigăte de ajutor. Un bărbat de peste 50 de ani era căzut jos. M-am apropiat și l-am evaluat. Era inconștient. I-am aplicat manevrele de resuscitare până când a ajuns echipajul Serviciului Județean de Ambulanță. În total, am aplicat manevrele de resuscitare 15 minute. Toată lumea mă urmărea cu sufletul la gură”, povestește plutonierul major Gabriel Ghebac.

Bărbatul a fost preluat și transportat la Spitalul Municipal din Dorohoi, în curs de resuscitare. La spital și-a revenit. Potrivit managerului spitalului, dr. Valerian Andrieș, bărbatul este stabil din punct de vedere hemodinamic.

Cu modestie, Gabriel susține că a reacționat așa cum orice om trebuie să facă în astfel de situații. „Mă bucur că am ajutat acest om. Aceasta este cea mai mare satisfacție. Orice om trebuie să acorde primul ajutor”, susține pompierul salvator.

Într-o astfel de situație, primele minute sunt vitale. Gabriel, pompier abia ieșit din tură de serviciu, a făcut diferența dintre viață și moarte, demonstrând că salvatorii sunt întotdeauna alături semeni. Reprezentanţii ISU Botoşani adresează felicitări Plutonierului major Gabriel Ghebac şi îşi exprimă sentimentele de mândrie la adresa lui!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.