Respect, Plutonier major Valtizan Petre!

Joi, 17 Decembrie 2020Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Respect  Plutonier major Valtizan Petre | imaginea 1 Salvatorul nu are niciodată liber, el este în slujba oamenilor, neîncetat! Luni, 14 decembrie a.c., Plutonier major Valtizan Petre, subofițer operativ în cadrul Secției de Pompieri Victoria, aflat în timpul liber, a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical unui bărbat aflat în stop cardio-respirator.

O dată începute manevrele de resuscitare, acestea au dat rezultate, astfel că, la momentul ajungerii echipajului SMURD Făgăraș, bărbatul avea puls și a fost transportat la spital.

Pompierul braşovean nu este la prima “ispravă” de acest gen. Aflat de asemenea în timpul liber în timp ce se îndrepta în interes personal spre Brașov, pe raza localității Perșani, a observat fum în dreptul unei locuințe.

Nu a stat nicio secundă pe gânduri, a oprit mașina și a acționat pentru stingerea unui incendiu produs în urma fisurării unei țevi de gaz, reușind lichidarea incendiului până la sosirea echipajelor de la Făgăraș, incendiu ce începuse să se dezvolte la acoperişul imobilului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.