Biserică din lemn, arsă până în temelii

Miercuri, 20 Ianuarie 2021Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Biserica din lemn  arsa pana in temelii | imaginea 1 Tristețe fără margini pentru membrii Parohiei „Sf. Mihail și Gavriil”, din satul Brodina de Sus… Biserica din lemn, pe care abia au văzut-o săvârșindu-se, după ce ani de zile au contribuit din puținul lor pentru a o înfrumuseța, zace acum într-un morman de cenușă. Tabloul grotesc, din noapte, cu turle aprinse și flăcări ce mângâiau cerul, nu va fi uitat prea curând.

Ore întregi de chin, pe o vreme câinoasă, cu temperaturi mult sub minus. Pământul reavăn al mormintelor dimprejurul bisericii, transformat în mocirlă, a rămas pe cizmele pompierilor. Și poate, cei care se odihnesc acolo îi vor ierta că i-au călcat în picioare, în lupta lor cu flăcările.

Căști înghețate, costume de protecție ude, fum în exces…Prea multă dogoare în față, dar totuși insuficientă pentru a încălzi oasele ude și înghețate de frig… Prea mult foc, avid de lemnul prea mult.

Din păcate, nu au putut salva decât puțin din structura de rezistență a clopotniței…Nici măcar clopotele nu au scăpat de urgia focului. Chemarea lor nu va mai suna la fel ca înainte.

Pompierii militari suceveni sunt alături de comunitatea din zonă, care a pierdut un loc în care se întâlneau, în comuniune, cu Dumnezeu. Dar sunt siguri, că tot în acel loc va răsări un nou lăcaș, cu sprijinul oamenilor de bine, și că atunci, zâmbetul le va reveni în suflete. Sunt dorinţe venite din inimă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.