În primele zile ale anului, pompierii au intervenit la 72 de evenimente

Luni, 04 Ianuarie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In primele zile ale anului  pompierii au intervenit la 72 de evenimente | imaginea 1 În perioada 31 decembrie – 03 ianuarie a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 72 de evenimente, după cum urmează:

  • 59 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 3 incendii, dintre care două izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Islaz și Băneasa, iar unul la un garaj dintr-o gospodărie din comuna Buzescu;
  • 3 accidente rutiere, rezultate cu 4 victime, produse pe raza localităților Piatra, Lița și Peretu, salvatorii teleormăneni intervenind pentru descarcerarea persoanelor, acordarea primului ajutor calificat și transportarea acestora la spital;
  • o misiune pentru salvarea unui animal căzut într-un canal;
  • un transport de persoane confirmate ori suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
  • 4 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;
  • o decontaminare a autospecialei de intervenție folosită la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Activități de control și informare preventivă

În această perioadă, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au verificat din punct de vedere al respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor mai mulți operatori economici, aplicând pentru neregulile constatate 2 sancțiuni contravenționale.

Pe timpul acestor misiuni, pompierii au efectuat și o activitate de informare și instruire a personalului angajat cu privire la modul de comportare și asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat verificările în locurile cu aglomerări de persoane. Inspectorii unității au participat la 8 controale mixte în cadrul instituțiilor și operatorilor economici, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 3 sancțiuni contravenționale.

Voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman și personalul structurilor de intervenție au continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 28 de misiuni în zonele cu aflux de persoane, atât prin diseminarea materialelor de informare, cât și prin intermediul mesajelor audio.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.