Incendiu la Biserica Adventistă din comuna Gura Șuții

Miercuri, 27 Ianuarie 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu la Biserica Adventista din comuna Gura Sutii | imaginea 1 Sâmbătă dimineaţa, 23 ianuarie a.c., în jurul orei 07:00, pompierii de la Detașamentul Titu au fost alertați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a Bisericii Adventiste din comuna Gura Șuții.

La sosirea forțelor de intervenție, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj de ambulanță SMURD, incendiul se manifesta într-o cameră de la etajul clădirii, unde ardea un lambriu din lemn, amplasat în spatele unei sobe de teracotă, cu degajări mari de fum.

Salvatorii au lichidat rapid incendiul, acționând apoi pentru evacuarea fumului și căutarea de eventuale focare de incendiu. Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, iar intervenția promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor lăcașul de cult și bunurile din acesta.

Au ars lambriul din lemn (pe o suprafață de cca. 2 mp) și o cutie cu lemne de foc. Cauza probabilă a producerii incendiului, stabilită în urma cercetărilor efectuate la fața locului, a fost amplasarea necorespunzătoare a unui mijloc de încălzire cu acumulare de căldură (sobă de teracotă) față de materiale combustibile (lambriu din lemn).


ATENȚIE la utilizarea instalațiilor electrice! Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră:

  • Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum, numai cu personal autorizat;
  • NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă. Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;
  • NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;
  • NU lăsați mijloacele de încălzire nesupravegheate;
  • Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa.

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile. „PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.