Incendiu la o şcoală din Topliţa

Vineri, 29 Ianuarie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu la o scoala din Toplita | imaginea 1 Luni dimineaţa, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 09:30, s-a produs un incendiu la Școala Primară din Moglănești, municipiul Toplița.

Imediat, la fața locului au fost trimise trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, ulterior fiind alertat și SVSU Sărmaș.

Peste 20 de pompieri militari și civili, cu 3 autospeciale de stingere, au intervenit, timp de aproape 2 ore, pentru localizarea și lichidarea incendiului, care s-a manifestat la nivelul acoperișului unității de învățământ.

A ars structura din lemn a acoperișului, pe o suprafață de circa 80 mp şi s-au degradat: învelitoarea din țiglă metalică, pe o suprafață de aprox. 100 mp, planșeul sălilor de clasă, pe circa 100 mp și pardoseala (parchet), pe o suprafață de circa 45 mp.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. După lichidarea incendiului, la locul intervenției a rămas în supraveghere un echipaj, pentru evitarea reaprinderii unor eventuale focare.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul metalic de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 30.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.