Intervenţii în 24 de ore

Vineri, 15 Ianuarie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Interventii in 24 de ore | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 16 evenimente, după cum urmează:

  • stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Gheorghe Doja

Incendiul a avut loc marți, 12 ianuarie a.c., în jurul orei 16:10. Militarii Detașamentului de Pompieri Slobozia, au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Gheorghe Doja.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul casei. Pompierii militari, au intervenit cu operativitate pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de acesta. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 6 mp. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Pompierii au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente.

  • o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Ialomița, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate
  • un accident rutier în municipiul Slobozia

Echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slobozia, cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD, au intervenit marți 12 ianuarie, a.c., în jurul orei 21:30, în municipiul Slobozia la un accident rutier. În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane. În urma evenimentului nu au rezultat victime, salvatorii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la locul accidentului și sablare carosabil.

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 10 de situații;
  • trei misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19.

RECOMANDĂRI PRIVIND PREVENIREA INCENDIILOR! În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece:

  • asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;
  • verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);
  • se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.