Muniţie neexplodată, descoperită de un bărbat în pădure

Vineri, 29 Ianuarie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Munitie neexplodata  descoperita de un barbat in padure | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 25 ianuarie a.c., ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit în pădurea Meseș, din apropierea localității Aghireș, pentru asanarea unor elemente de muniție neexplodate.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementele ca fiind un proiectil artilerie de calibru 76 mm, un proiectil artilerie antiaeriană de calibru 47 mm și o bombă aruncător de calibru 120 mm, acestea fiind ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Munițiile au fost descoperite de către un cetățean și provin din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Pe această cale, pompierii vă recomandă respectarea regulilor de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate, și anume, SE INTERZICE:

  • atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte;
  • lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
  • introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente;
  • joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
  • ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

Pompierii reamintesc că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Munitie neexplodata  descoperita de un barbat in padure | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.