Respect, Sergent major Gheorghiu Raul și Sergent major Chișbac Mihail!

Miercuri, 27 Ianuarie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Respect  Sergent major Gheorghiu Raul si Sergent major Chisbac Mihail | imaginea 1 Decizia incorectă de a traversa strada printr-un loc nepermis a atras consecințe grave pentru un cetățean în vârstă de aproximativ 50 de ani. Acesta a fost accidentat, în seara zilei de joi, 21 ianuarie a.c., de un autoturism în zona centrală a municipiului Sibiu.

Printre autoturismele care așteptau blocate în trafic se aflau Sergent major Gheorghiu Raul și Sergent major Chișbac Mihail, pompieri militari ai Detașamentului Sibiu, aflați în timpul liber, după o zi relaxantă la ski.

Instinctul i-a determinat pe loc să pătrundă în zona de aglomerație pentru a identifica ceea ce tocmai se întâmplase. Este acel sentiment de curaj și determinare pe care-l poartă orice salvator.

La locul evenimentului se scurgeau primele secunde…“este un om căzut pe jos….”, rosti în grabă Raul (Sg. maj. Gheorghiu), dar vorbele nu își aveau rostul…conta doar timpul care se scurgea… Astfel că, în cea mai mare grabă, a evaluat cu atenție bărbatul căzut și l-a așezat într-o poziție de siguranță, până la sosirea colegilor pe care i-a sprijinit prin transmiterea promptă a informațiilor în dispeceratul ISU Sibiu.

Din fericire, bărbatul accidentat a fost transportat la spital conștient și în stare stabilă. Reprezentanţii ISU Sibiu mulțumesc colegilor lor care, prin implicare și spiritul lor civic, au demonstrat că viața este întotdeauna și în orice circumstanță o prioritate. Mereu alături de semeni, întotdeauna salvatori!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.