Victime și pagube cauzate de incendiile în locuințe

Vineri, 22 Ianuarie 2021Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Victime si pagube cauzate de incendiile in locuinte | imaginea 1 Sâmbătă, 16 ianuarie a.c., pompierii militari gălățeni au fost alertați la ora 18.00 să intervină la un incendiu în strada Constructorilor. La sosirea celor patru echipaje - două mașini de stingere, o autoscară și ambulanța SMURD, incendiul de la etajul 4 al blocului E4 se manifesta cu degajări mari de fum.

Operațiunile de localizare și lichidare rapidă a incendiului au redus semnificativ pagubele și au dus la salvarea proprietarului, un bărbat de 50 de ani. Acesta a fost găsit inconștient într-una dintre camere, cel mai probabil din cauza fumului produs de tigaia uitată pe foc.

Echipajul SMURD l-a transportat de urgență la Secția UPU-SMURD din Spitalul Clinic Judeţean Galați, unde este în afara pericolului acum. Au ars tâmplăria unei ferestre, mobilierul din bucătărie și aparate de uz casnic.

În dimineața zilei de luni, 18 ianuarie a.c., două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Galaţi au intervenit pentru stingerea unui incendiu și salvarea unei persoane. Incendiul se manifesta la o gospodărie din strada Tufănelelor, unde lumânarea uitată a aprins camera în care locuia o persoană.

Vârstnica de 84 de ani a fost găsită decedată de către echipajele de pompieri care au lichidat incendiul, în timp ce soțul acesteia a fost scos dintr-o cameră alăturată și transportat la Spitalul Clinic de Urgență Galați, din cauza intoxicației cu fum și a arsurilor de gradul I suferite pe membrele inferioare. Au ars bunurile materiale dintr-o cameră și o parte din acoperişul gospodăriei.

În cazul utilizării lumânărilor în gospodării, pompierii recomandă următoarele:

  • asiguraţi-vă că lumânarea stă vertical și că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să lase să cadă picături de ceară fierbinte;
  • nu lăsaţi nici măcar lumânările parfumate aprinse dacă trebuie să părăsiți încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
  • amplasaţi întotdeauna lumânările pe o suprafață netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate;
  • nu vă aplecaţi asupra lumânărilor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;
  • nu amplasaţi lumînările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare);
  • aveţi grijă să nu amplasaţi lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.