2 accidente rutiere, 17 cazuri SMURD și 4 alte misiuni în sprijinul cetățenilor

Joi, 11 Februarie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

2 accidente rutiere  17 cazuri SMURD si 4 alte misiuni in sprijinul cetatenilor | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au derulat în ultimele 24 de ore un număr de 23 de misiuni, după cum urmează:

  • 17 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 accidente rutiere, produse pe DN65 A, între localitățile Putineiu și Băduleasa, precum și pe DN 52, pe raza comunei Crângu. În primul caz, produs în jurul orei 19.20, a fost vorba de un autoturism care a lovit două cabaline.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și cu o ambulanță SMURD pentru a acorda primul ajutor persoanelor rănite. Din fericire, la acest accident nu au rezultat victime omenești.

Din al doilea eveniment rutier, care a avut loc în jurul orei 21.20, pe raza localității Crângu, trei tineri, doi bărbați de 24 de ani și o fată de 19 ani, au fost răniți în urma răsturnării autoturismului în care se aflau.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului au intervenit rapid pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, două echipaje medicale din cadrul SAJ Teleorman și mai multe echipaje de poliție.

Fata de 19 ani, ce se afla pe locul din dreapta față, a fost găsită încarcerată, în stare gravă, cu multiple traumatisme, scoaterea acesteia din caroseria deformată fiind posibilă numai cu accesoriile de descarcerare.

Celelalte două persoane erau conștiente și cooperante, cu traumatisme, neîncarcerate, fiind preluate de către echipajele medicale. Toate cele trei persoane au fost transportate la UPU Alexandria pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

  • 2 intervenții în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
  • o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;
  • o intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un post de transformare electric din orașul Videle.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii militari teleormăneni au efectuat 4 verificări la unitățile economice din domeniul comerțului și alimentației publice, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 2 sancțiuni contravenționale.

Personalul structurilor de intervenție a continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 7 misiuni în zonele cu aflux de persoane pentru difuzarea mesajelor audio care cuprind regulile de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.