Atenție la sobe! Incendiu la o casă, cu o victimă găsită decedată

Duminică, 28 Februarie 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Atentie la sobe  Incendiu la o casa  cu o victima gasita decedata | imaginea 1 Duminică, 21 februarie a.c., în jurul orei 22:00, pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Crângurile (satul Rățești).

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei și într-un dormitor al acesteia, existând riscul extinderii și la o gospodărie învecinată, la locuință și anexe, care au fost protejate și salvate din calea flăcărilor. Din nefericire, proprietarul, în vârstă de 85 de ani, a fost găsit decedat (carbonizat) în interiorul locuinței.

În urma producerii evenimentului au ars: acoperișul și podul casei pe o suprafață de cca. 80 mp, piese de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile și obiecte de uz casnic și gospodăresc. Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unei sobe lăsate nesupravegheată, din care a căzut jar direct pe podea, pe materiale combustibile (textile).


ATENȚIE la utilizarea sistemelor de încălzire locală! Înainte de utilizarea sistemelor de încălzire locală trebuie respectate următoarele măsuri:

  • sobele şi coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate;
  • zidăria şi tencuiala coşurilor de fum vor fi verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri, a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor;
  • nu se vor depozita în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
  • în faţa uşiţelor sobelor se va amplasa o cutie metalică sau o coală de tablă de 70 x 50 cm, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile cu care acestea ar veni în contact.

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile! „PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.