Au salvat lebedele prinse în gheață, pe râurile Siret şi Suceava

Marți, 16 Februarie 2021Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Au salvat lebedele prinse in gheata  pe raurile Siret si Suceava | imaginea 1 Două intervenții ale pompierilor militari suceveni au avut loc vineri, 12 februarie a.c., pentru salvarea unor lebede, pe raza localității Hânțești (Râul Siret), respectiv Suceava (râul omonim).

La Hânțești, persoana care a sunat la 112 a relatat că mai multe lebede sunt prinse în gheață, pe râul Siret. Un echipaj al pompierilor militari, cu un autocamion și o barcă pneumatică, a ajuns la fața locului.

Dintre cele 8 lebede găsite, doar una era prinsă în gheață, iar celelalte șapte stăteau așezate în jurul acesteia. Salvatorii au spart gheața și eu eliberat pasărea, care s-a alăturat grupului.

A doua misiune de salvare a avut loc pe râul Suceava, unde o lebădă era prinsă într-un capăt de frânghie, pe apa înghețată, și nu se putea elibera. Un al doilea echipaj de pompieri militari a intervenit și a eliberat pasărea. Două misiuni de salvare, cu deznodământ fericit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.