Două case de vacanţă au ars într-un complex turistic

Marți, 09 Februarie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Doua case de vacanta au ars intr un complex turistic | imaginea 1 Atenție la izolarea corespunzătoare a coșurilor de fum față de elementele combustibile!

Mai bine de două ore au acționat pompierii militari ai Punctului de lucru Avrig și ai Detașamentului Sibiu, alături de membrii SVSU Avrig, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișurile a două case de vacanță aparținând unui complex turistic situat pe Valea Avrigului, în dimineața zilei de sâmbătă, 6 februarie a.c.

În urma evenimentului au ars acoperișurile a două case de vacanță și bunurile din cele două unități turistice. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător.

În acest context, pompierii sibieni reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

  • coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repara, dacă este cazul;
  • în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.