Incendiile pot provoca adevărate tragedii

Marți, 09 Februarie 2021Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiile pot provoca adevarate tragedii | imaginea 1 În cursul dimineții de joi, 4 februarie a.c., echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu, anunțat la o casă de locuit din localitatea Noapteșa, comuna Șișești.

Pompierii au localizat imediat incendiul, ce se manifesta într-o încăpere a locuinței, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga construcție. Totodată, salvatorii au acordat primul-ajutor unui bărbat, în vârstă de circa 70 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feței și membrelor superioare.

De această dată, modul greșit de aprindere a focului în sobă a dus la rănirea persoanei în cauză și producerea unor pagube materiale, însă nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate provoca adevărate tragedii soldate cu pierderi de vieți omenești.

Pompierii fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să nu se expună la riscuri. Este interzis a se aprinde focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile. Totodată, în fața sobelor cu lemne, se va amplasa o cutie metalică, pentru a asigura protecția față de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile cu care acestea ar veni în contact.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.