Intervenţii prompte ale pompierilor buzoieni la sfârşit de săptămână

Sâmbătă, 06 Februarie 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Interventii prompte ale pompierilor buzoieni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 În perioada 29 ianuarie – 01 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat 73 de evenimente, după cum urmează:

  • 4 misiuni de stingere a incendiilor;
  • 1 misiune de căutare/salvare/deblocare;
  • 19 misiuni de recunoaștere la obiectivele din zona de competență;
  • 47 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 alte situații.

În data de 30 ianuarie a.c., la ora 19:50, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău s-au deplasat pe raza localității Tisău din județul Buzău, în urma unui apel de urgență ce semnala un incendiu la o proprietate particulară. Către locul indicat s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță S.A.J. Ajunși la fața locului, au constatat că incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 180 m2. Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, stabilind la final și cauza probabilă de incendiu ca fiind coșul de fum deteriorat.


În data de 01 februarie a.c., la ora 00:32, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău s-au deplasat pe raza localității Potoceni, comuna Mărăcineni din județul Buzău, în urma unui apel de urgență ce semnala un incendiu la o proprietate particulară.

Către locul indicat s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. Ajunși la fața locului, au constatat că incendiul se manifesta în zona acoperișului clădirii, pe o suprafață de aproximativ 200 m2, cu posibilitate de extindere la întreaga locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, stabilind la final și cauza probabilă de incendiu ca fiind un scurtcircuit electric produs de un conductor electric.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.