O locuinţă a luat foc de la o oală lăsată nesupravegheată pe aragaz

Duminică, 28 Februarie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

O locuinta a luat foc de la o oala lasata nesupravegheata pe aragaz | imaginea 1 O familie din Golești a fost la un pas de tragedie, după ce o oală cu apă a fost lăsată nesupravegheată pe aragazul aflat în funcțiune.

Apa s-a evaporat, iar efectul termic a făcut ca mobilierul de deasupra aragazului să ia foc. Conștiente de pericol, cele 3 persoane aflate în imobil s-au autoevacuat și au apelat numărul unic de urgență 112.

Evenimentul s-a întâmplat în noaptea de luni, 22 februarie a.c., în jurul orei 21:50. La fața locului s-au deplasat de urgență 3 echipaje din cadrul detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Datorită intervenției prompte a echipajelor de stingere, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în mai puțin de 20 de minute. Pompierii au reușit să salveze restul locuinței. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Au ars: mobila de bucătărie, hota și aragazul.


Pregătirea sau încălzirea hranei sunt activități care, deși par de rutină, necesită atenție, iar pericolul de incendiu în bucătărie nu trebuie neglijat. Oboseala sau graba de a face mai multe lucruri în același timp sunt factori ce favorizează producerea unor astfel de evenimente, iar consecințele pot fi grave.

Pentru înlăturarea unor astfel de riscuri, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Vrancea vă recomandă să respectați următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

  • nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
  • după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
  • curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
  • nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.