Respect, Plutonier major Rusu Petrică!

Joi, 04 Februarie 2021Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Respect  Plutonier major Rusu Petrica | imaginea 1 Salvator chiar şi în timpul liber! Pompierul constănţean, Plutonier major Rusu Petrică, a fost sunat de soție că, la colţul străzii unde locuiesc, s-a întâmplat un accident cu o maşină răsturnată.

Fără să stea pe ganduri, a pus o geacă pe el şi ghete în picioare, fugind spre zona indicată. Acolo, mai multe persoane țineau de maşina răsturnată pe lateral, sprijinită intre un copac şi un stâlp cu cabluri electrice.

A văzut prima victimă şi, susţinând capul acesteia, a reuşit, împreună cu oamenii din jur, să o scoată din maşină. Apoi i-a spus soției să îi susţină capul până la ajungerea ambulanței, după care s-a întors la maşină şi, pe partea șoferului, prins în centură, era un alt tânăr.

A tăiat centura după ce a văzut că îşi trage picioarele spre el şi le poate mișca, şi l-a scos pe geam împreună cu cei de acolo. Ulterior, l-a întins pe asfalt şi a rugat o altă persoană să îi susțină capul.

Între timp au sosit şi colegii care încadrau echipajul de prim ajutor şi un echipaj SAJ, şi Descarcerarea. Pompierul s-a întors la mașină şi persoana din dreapta față avea picioarele prinse în bord.

I-a susținut corpul până s-a reușit decopertarea plafonului, luându-i pulsul la gât şi vorbind cu el. Împreună cu colegii de pe Descarcerare au reușit să îl imobilizeze şi să îl pună pe targa lopat, apoi fiind predat echipajului SMURD C.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.