Respect, Valentin Mihalache!

Duminică, 28 Februarie 2021Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Respect  Valentin Mihalache | imaginea 1 În spatele durerii și tristeții pe care victimele și familiile celor implicați în evenimentele la care pompierii acționeazå, le trăiesc, se află OAMENI care reușesc să-și stăpânească emoțiile și să ducă la bun sfârșit fiecare misiune. Sunt oameni și îi afectează și pe ei, dar niciodată nu arată asta atunci când sunt la intervenție.

Valentin Mihalache, paramedic SMURD Balș, se afla în seara de marţi, 23 februarie a.c., în concediu și a fost, fără să vrea, martorul unui accident rutier grav, care s-a produs pe strada Nicolae Bălcescu, exact in fața blocului în care locuiește.

A acționat rapid, așa cum face la fiecare intervenție, iar în câteva zeci de secunde se afla deja lângă șoferul rănit grav în urma accidentului. A observat că acesta este inconștient, le-a cerut personalelor prezente să sune la numărul unic 112 și, până la sosirea echipajelor specializate, a încercat să-i protejeze coloana cervicală și să-l ajute pe pacient să respire.

În scurt timp la fața locului au ajuns colegii lui de la Garda Balș, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Vali a sprijinit în continuare echipajele prezente, iar împreună au reușit să-l extragă în siguranță pe bărbat. Aceasta era rănit grav, a fost transportat la CU Balș și transferat la UPU Craiova. Salvatorul a mărturisit că ar prefera să nu dezvăluie această întâmplare, dar colegii lui de la ISU Olt au considerat că oameni ca el pot deveni exemple pentru noi toți!

Reprezentanţii ISU Olt îi mulțumesc pentru profesionalism și pentru modestie şi îşi exprimă convingerea că acesta o să acționeze la fel, indiferent de circumstanțe, mai ales că nu este prima situație în care a acţionat fără să stea pe gânduri, chiar dacă nu era în timpul serviciului!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.