Un băieţel de 3 ani a înghiţit, accidental, o monedă

Marți, 23 Februarie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Un baietel de 3 ani a inghitit  accidental  o moneda | imaginea 1 Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a intervenit, vineri, 19 februarie a.c., în cazul unui băiețel de 3 ani, din comuna Albești, care a înghițit, accidental, o monedă de 50 bani.

Tatăl copilului s-a alerat când a văzut că acesta dădea semne că se sufocă. Speriat, a încercat să o scoată el singur, dar nu a reușit. A sunat la 112 și a cerut disperat ajutorul cadrelor medicale.

Echipajul medical i-a administrat copilului oxigen şi l-a monitorizat pe tot drumul până la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani. Micuțul a ajuns la spital conștient și stabil hemodinamic.

Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau la nas toate obiectele pe care le găsesc și au probleme cu respirația.

Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri, bijuterii, accesorii pentru păr, arcuri de pix…și exemplele pot continua…Toate sunt obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor pot deveni periculoase.

Țineți departe de copiii mici produse precum boabele de fasole, porumb, mazăre, orice fel de semințe, mărgele, polistiren, fragmente de jucării! Învățați-i să mănânce încet pentru a nu se îneca! ‼️Atenție la obiectele cu care se joacă copilul dumneavoastră și ce jucării primește!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.