Bombă de aruncător, găsită de un giurgiuvean în pădure

Joi, 25 Martie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Bomba de aruncator  gasita de un giurgiuvean in padure | imaginea 1 Un giurgiuvean, pasionat de căutarea obiectelor vechi, a găsit o bombă de aruncător, în pădurea din localitatea Crevedia Mare. Acesta a știut că trebuie să solicite ajutorul pompierilor și a sunat la 112.

Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat la fața locului pentru asanarea terenului, fiind sprijinită de un reprezentant al primăriei din localitate, care le-a asigurat transportul, deoarece accesul în zona respectivă se realiza cu dificultate, prin albia râului Neajlov și pe un drum forestier.

Muniția a fost găsită lângă un copac și era acoperită aproape în totalitate de pământ. Bomba de aruncător, de calibrul 82 mm, a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând ca ulterior să fie distrusă în poligonul de specialitate.

ATENȚIE

În cazul în care descoperiți elemente de muniţie rămasă neexplodată, NU le atingeți, NU le loviți sau mișcați din locul în care au fost găsite, NU încercați să le demontati sau să le ridicați, transportați sau depozitati în locuinţe, la locul de muncă, la depozite de fier vechi. Solicitaţi ajutorul pompierilor sau al Poliţiei, apelând numărul de urgenţă 112.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.