Femeie găsită carbonizată în locuinţa cuprinsă de incendiu

Miercuri, 17 Martie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Femeie gasita carbonizata in locuinta cuprinsa de incendiu | imaginea 1 În ultimele 48 de ore, pompierii teleormăneni au acționat la 6 incendii, 37 de cazuri SMURD și un accident rutier.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 48 de ore, echipajele profesioniste ale unității au participat la un număr de 46 de intervenții, după cum urmează:

  • 37 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 6 incendii, dintre care 4 izbucnite la anexele ori locuințele unor cetățeni din localitățile Viișoara, Bratcovu, Troianul și Băneasa, unul la un autoturism aflat într-un service auto din municipiul Roșiorii de Vede și un incendiu de vegetație uscată în apropierea DJ 504, pe raza localității Lăceni.

Marţi seara, 9 martie a.c., la Viișoara, incendiul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în jurul orei 19.00, la fața locului deplasându-se rapid trei echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Piatra, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție și în urma efectuării recunoașterii s-a constatat faptul că în interiorul imobilului era o victimă, de gen feminin, carbonizată, aceasta fiind identificată ulterior ca fiind proprietara casei, de cca. 65 de ani. Incendiul a fost lichidat după aproape două ore, în limitele găsite.

Pagubele materiale, constând în bunurile din două dormitoare și acoperișul locuinței, au fost estimate la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproape 10000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost jarul căzut dintr-o sobă pe materialele combustibile din apropiere;

Tot marţi, 9 martie a.c., în satul Bratcovu, comuna Stejaru, în jurul orei 11.35, un cetățean a observat că într-o gospodărie a izbucnit un incendiu, anunțând imediat evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și 11 pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, sprijiniți de membrii SVSU Stejaru cu o autocisternă, au acționat mai bine de două ore pentru localizarea și lichidarea incendiului care se manifesta generalizat la 3 anexe gospodărești, pe cca. 70 mp, cu pericol de extindere și distrugere a casei de locuit din apropiere și a altor bunuri materiale din vecinătate.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 40000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect din podul locuinței. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime;

Marţi dimineață, în jurul orei 05.00, la Troianul, incendiul izbucnit la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum, a fost observat și anunțat la timp de proprietar pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, astfel că pompierii au reușit să ajungă și să-l stingă înainte ca acesta să se dezvolte la întreaga locuință.

Pagubele, reprezentând cca. 2 mp din astereala din lemn și tavanul casei, au fost estimate la suma de 3000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 100 000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere;

În localitatea Băneasa, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, a izbucnit un incendiu la peretele din paiantă al locuinței și la grinzile din lemn ale tavanului pe cca. 3 mp, cu posibilitate de dezvoltare la întregul imobil.

Incendiul a fost stins de pompierii militari turneni în limitele găsite, după aproximativ 30 de minute, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 60 000 de lei;

La Roșiorii de Vede, miercuri dimineață, 10 martie a.c., la ora 04.25, un cetățean a observat un incendiu care se manifesta la un autoturism într-un service auto, motiv pentru care a alertat imediat pompierii roșioreni pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

La sosirea echipajelor de intervenție cu două autospeciale de stingere, focul se manifesta generalizat la o mașină și la tabloul de distribuție a curentului electric al garajului, aflat în imediata apropiere. Autoturismul a fost distrus în totalitate de flăcări, valoarea pagubelor fiind estimată la cca. 10000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul în spații deschise lăsat nesupravegheat;

  • un accident rutier, produs pe raza municipiului Turnu Măgurele, fără victime, pompierii acționând pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor (P.S.I.) și sablarea carosabilului;
  • o misiune de transport și prelevare probe COVID-19, împreună cu personalul SAJ Teleorman;
  • un transport de materiale și echipamente medicale către structurile implicate în gestionarea situațiilor generate de virusul SARS CoV-2.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.