Incendii izbucnite de la jarul căzut din sobă şi coşul de fum necurăţat

Duminică, 21 Martie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Incendii izbucnite de la jarul cazut din soba si cosul de fum necuratat | imaginea 1 Marţi, 16 martie a.c., în jurul orei 02:00, trei echipaje din cadrul Gărzii de Pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD, au fost alertate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, să intervină în comuna Cosâmbești, satul Gimbășani, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

În sprijinul salvatorilor au fost alertați și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, atât în interiorul locuinței, cât și la nivelul acoperișului.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat trei ore. A fost înlăturat riscul de explozie, din interiorul bucătăriei fiind scoase trei butelii de către forțele de intervenție.

Proprietarul în vârstă de 91 de ani a fost ajutat de vecini să iasă, până la sosirea echipajelor de pompieri. Acesta a suferit un atac de panică și i-au fost acordate îngrijiri medicale de echipajul SMURD, ulterior a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului, provocat cel mai probabil de jarul căzut din sobă, au ars mobilier, bunuri electrocasnice, precum și acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost jarul căzut din sobă.

Incendiu la o casă din comuna Gheorghe Doja

În data de 15 martie a.c., în jurul orei 18:50, două echipaje din cadrul Gărzii de Pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SAJ Ialomița - substația Slobozia, au fost alertate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, să intervină în comuna Gheorghe Doja, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

În sprijinul salvatorilor au fost alertați și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul locuinței.

Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea rapidă a incendiului și lichidarea acestuia după o oră, aceștia reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Echipajul SAJ a acordat îngrijiri medicale proprietarului, care a suferit un atac de panică, ulterior acesta a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului au ars burlanul coșului de fum și materialul lemnos din jurul coșului. Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la un coș de fum necurățat de funingine.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.