Incendiu violent din cauza unei lumânări

Marți, 09 Martie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Incendiu violent din cauza unei lumanari | imaginea 1 În dimineaţa zilei de duminică, 7 martie a.c., un echipaj specializat din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad a intervenit prompt cu o mașină de stingere, la un incendiu de gospodărie în Chilieni, comuna Coroiești.

Cu toate că incendiul se manifesta cu violență până la acoperiș, pompierii l-au localizat repede în limitele găsite și nu au existat victime. Se pare că un apropiat al familiei a lăsat o lumânare aprinsă la căpătâiul persoanei decedate din acea casă, fapt care a dus la pagube însemnate ale gospodăriei.

Este important să ne reamintim cu această ocazie câteva reguli de folosire a lumânărilor:

  • este important ca lumânările să fie așezate într-un suport care nu arde sau se topeşte, de exemplu o farfurie cu puţină apă;
  • lumânările să nu fie amplasate în apropierea hainelor, perdelelor sau ziare;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați în camerele unde se află lumânări sau candele aprinse;
  • nu lăsați lumânări parfumate, candele aprinse când mergeţi la culcare;
  • stingeţi lumânările înainte de a le muta.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.