Intervenţii în urma fenomenelor meteo periculoase

Duminică, 21 Martie 2021Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Interventii in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 1 În ultimele 12 ore, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul portocaliu emis pentru județ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a preluat peste 20 de apeluri prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 şi a monitorizat evoluţia situaţiei operative de la nivelul judeţului.

Detașamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit pe DN 12, pe raza localităţii Bixad, cu ajutorul motoferăstraielor din dotare pentru îndepărtarea de pe carosabil şi tăierea a şase copaci ce prezentau pericol de prăbuşire.

Pompierii din cadrul Pichetului Întorsura Buzăului au acționat pe DN 10 în localitatea Crasna, pentru degajarea în siguranță a unui arbore ce bloca ambele sensuri de circulaţie.

Echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină şi în municipiul Târgu Secuiesc pentru degajarea unui stâlp de beton căzut peste un autocamion şi a unui copac căzut peste un autoturism. Din fericire, în urma evenimentelor nu au fost înregistrate victime omeneşti, doar pagube materiale.

În acest context, pompierii covăsneni recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările emise de meteorologi:

  • Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;
  • Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
  • Dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.