Jurnalul operativ al ultimelor 48 de ore – 46 de misiuni

Marți, 23 Martie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Jurnalul operativ al ultimelor 48 de ore   46 de misiuni | imaginea 1 În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 46 de misiuni, după cum urmează:

  • 37 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • un accident rutier, produs pe raza municipiului Turnu Măgurele, rezultat cu trei victime, conștiente, cooperante, neîncarcerate. Două dintre cele trei persoane rănite au fost transportate la spital de echipajele medicale SAJ și SMURD pentru investigații amănunțite și îngrijiri de specialitate, iar o persoană, după ce a primit primul ajutor calificat, a rămas la fața locului.

Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și sablarea carosabilului, iar polițiștii au preluat cazul pentru cercetări;

  • 2 incendii, unul izbucnit la o locuință din localitatea Brânceni, iar celălalt la un magazin cu articole de îmbrăcăminte din municipiul Alexandria, stinse de pompierii militari alexăndrineni în limitele găsite.

La Brânceni, din cauza coșului de evacuare defect al unui aparat instant pe gaz, incendiul s-a dezvoltat la acoperișul locuinței pe cca. 50 mp. Focul a fost stins de pompieri cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, aceștia reușind să evite propagare flăcărilor la restul imobilului. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 90 000 de lei.

În municipiul Alexandria, în ziua de 18 martie a.c., la ora 00.11, pe strada Libertății, la intrarea într-un magazin cu articole de îmbrăcăminte, a izbucnit un incendiu la un aparat de aer condiționat lăsat sub tensiune nesupravegheat, cu pericol de dezvoltare rapidă la bunurile ușor combustibile din interior.

Pompierii militari alexăndrineni au intervenit prompt și au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la peste 250 000 de lei, iar cea a pagubelor la aproximativ 5000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric.

  • o intervenție pentru salvarea unui cal căzut într-un canal pe raza localității Năvodari, comuna Seaca;
  • 3 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;
  • 2 misiuni de monitorizare a râurilor Vedea, Teleorman și Câinelui, aflate sub avertizare hidrologică Cod Galben și Cod Portocaliu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.