Misiune contracronometru pentru salvarea unui bărbat înecat în lac

Marți, 30 Martie 2021Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Misiune contracronometru pentru salvarea unui barbat inecat in lac | imaginea 1 În urmă cu câteva zile, scafandrii din cadrul Detașamentului Special de Salvatori au avut o nouă misiune contracronometru. Mai multe persoane aflate în Parcul Tineretului au observat că în lac, departe de mal, pare a fi o persoană înecată. După anunțarea evenimentului la numărul de urgentă 112, scafandrii au pornit de îndată spre locul indicat.

Pentru că nu a fost posibil accesul cu autospeciala de scafandri, până în apropierea malului lacului, salvatorii au alergat câteva sute de metri, cu accesoriile în brațe, către locul indicat de martori. Acolo au observat persoana care plutea la aproximativ 20 de metri de distanță de mal. Doi dintre scafandri au intrat în apă și au înotat cu rapiditate către aceasta, reușind să o aducă la mal, totul în mai puțin de un minut!

La prima evaluare nu prezenta funcții vitale, astfel că scafandrii au început manevrele de resuscitare, pe care le-au continuat până la sosirea echipajului SMURD. În scurt timp, bărbatul a prezentat din nou semne vitale și după stabilizare a fost transportat de echipajul la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.