Misiuni din ultimele 72 de ore

Sâmbătă, 13 Martie 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Misiuni din ultimele 72 de ore | imaginea 1 În perioada 05 – 08 martie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat un număr de 94 de evenimente, după cum urmează:

  • 17 misiuni de stingere a incendiilor;
  • 42 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și/sau transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 1 intervenție la un accident rutier;
  • 34 alte misiuni specifice domeniului de activitate.

La sfârşit de săptămână, pompierii buzoieni au gestionat diverse misiuni și situații, cele mai ample fiind incendiile ce s-au manifestat la locuințe și vegetație uscată, și au necesitat eforturi sporite din partea salvatorilor, în unele cazuri deplasându-se la de la o intervenție la alta fără a se întoarce la bază.

Misiunile de stingere a incendiilor de vegetație uscată din weekend au avut loc în următoarele localități: Năieni, Potârnichești, Coca Antimirești, Pănătău, Fințești, Săhăteni, Pleșcoi, Băbeni, Jgheab, Cândești, Bozioru, Nenciu, Bădila și au însumat o suprafață de peste 73 de hectare.

Una dintre cele mai ample intervenții a pompierilor buzoieni s-a desfășurat în data de 05 martie a.c., începând cu ora 13:06, când un echipaj de salvatori din cadrul Punctului de Lucru Beceni a început deplasarea în localitatea Coca Antimirești, unde a fost anunțat un incendiu la vegetație uscată.

Ajunși la fața locului aceștia au constatat că incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune din cauza vântului puternic, drept pentru care intervenția a fost suplimentată cu forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, în total participând la intervenție 3 autospeciale, 1 ATV, 12 subofițeri, 1 ofițer și personal din cadrul SVSU Vintilă Vodă.

După aproximativ 5 ore de luptă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul ce a distrus în urma lui aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, și 200 de metri de cabluri electrice. Ulterior finalizării intervenției, a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind acțiunea unor persoane iresponsabile.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, pompierii reamintesc faptul că incendierea vegetației uscate se poate face numai după obținerea acordului Agenției pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc din partea autorităților locale. Aceste incendii au consecințe grave asupra comunităților şi pot pune în pericol viața, bunurile sau proprietățile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.