Proprietara a fost salvată din locuinţa în flăcări

Duminică, 07 Martie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Proprietara a fost salvata din locuinta in flacari | imaginea 1 Miercuri, 3 martie a.c., în jurul orei 12:45, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, să intervină în localitatea Traian, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. În sprijinul salvatorilor au fost alertați și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

Vecinii au salvat din locuința în flăcări pe proprietara casei, care era imobilizată la pat. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul locuinței.

Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea rapidă a incendiului și lichidarea acestuia după mai bine de o oră și jumătate, aceștia reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei în vârstă de 61 de ani, care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital. A ars acoperișul casei învelit cu țiglă pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

RECOMANDĂRI

Având în vedere că, numărul de incendii datorat suprasolicitării mijloacelor de încălzire la nivelul locuințelor individuale a crescut, cetățenii sunt rugaţi să respecte principalele măsuri de prevenire, și anume:

  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
  • în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;
  • depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate;
  • amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim 1 m față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă;
  • supravegheați permanent focul;
  • nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.