Respect, Florin, Laurenţiu, Mihai şi George!

Marți, 23 Martie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Florin  Laurentiu  Mihai si George | imaginea 1 Un prahovean în vârstă de 60 de ani din localitatea Breaza a suferit arsuri grave, luni seară, 15 martie a.c., după ce un incendiu i-a cuprins locuința. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta într-un dormitor, pe o suprafață de aproximativ 12 mp cuprinzând obiectele de mobilier și mai multe textile.

Salvatorii, Plutonier major Foamete Florin și Plutonier adjutant Terecoasa Laurenţiu, au scos din flăcări un bărbat care prezenta arsuri de gradul II, III și IV pe 20% din suprafața corpului și pe căile aeriene. Imediat a intrat în stop cardio-respirator și a fost preluat de către echipaje medicale și paramedicii de la SMURD pentru aplicarea protocolului de resuscitare.

Doi paramedici din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia, Plutonier adjutant Rachieru Mihai și Plutonier major Petre George, împreună cu echipajul de la SAJ, au readus la viață un om aflat într-o situație critică.

După aproximativ 30 de minute, victima a răspuns favorabil manevrelor de resuscitare, a fost stabilizată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Ploiești.

O intervenție finalizată cu succes, în urma căreia un bărbat a fost salvat. Acesta este deznodământul unei acțiuni de colaborare între salvatorii de la Serviciul Județean de Ambulanță și ISU Prahova, care au făcut front comun și de această dată și au înțeles că fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența, astfel că o inimă nu a încetat să mai bată.

Reprezentanţii ISU Prahova îi felicită pentru profesionalismul și modul exemplar în care au acționat!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.