Respect, Plutonier adjutant Vulcan Liviu!

Marți, 23 Martie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Respect  Plutonier adjutant Vulcan Liviu | imaginea 1 𝑰𝒏𝒅𝒊𝒇𝒆𝒓𝒆𝒏𝒕 𝒅𝒆 𝒄𝒊𝒓𝒄𝒖𝒎𝒔𝒕𝒂𝒏𝒕̦𝒆𝒍𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍𝒂̆, 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒗𝒓𝒂̂𝒏𝒄𝒆𝒏𝒊 𝒊̂𝒔̦𝒊 𝒇𝒂𝒄 𝒅𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒂 𝒇𝒂̆𝒓𝒂̆ 𝒆𝒄𝒉𝒊𝒗𝒐𝒄.

Plutonier adjutant Vulcan Liviu, aflat în timpul liber, a acordat joi, 18 martie a.c., primul ajutor unui bărbat, în vârstă de aproximativ 60 de ani, care și-a pierdut cunoștința. Întâmplarea a avut loc joi dimineață, iar Plutonier adjutant Vulcan Liviu, paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, a dat dovadă, încă o dată, de profesionalism și spirit civic.

În timp ce își aștepta nepoata să iasă de la un examen auto, Plutonierul adjutant Vulcan Liviu a văzut cum unui bărbat, care era împreună cu soția, i s-a făcut rău și a căzut din picioare. A intervenit imediat pentru acordarea primului ajutor.

Bărbatul intrase deja în stare de inconștiență, suferind o criză comițială. Fără să stea pe gânduri, a luat bărbatul în brațe și l-a așezat în poziția laterală de siguranță, pe o bancă, asigurându-se, totodată, că nu se produce obstrucția căilor respiratorii prin relaxarea mușchilor limbii, fapt ce putea conduce la decesul persoanei.

Între timp a rugat soția, care era agitată, să sune la numărul unic de urgență 112. Ambulanța nu a întârziat să apară, bărbatul fiind preluat de echipajul medical și transportat la spital. Ziua de 18 martie a.c. îi va rămâne în suflet Plutonierului adjutant Vulcan Liviu, prin motivele de bucurie oferite: a salvat o viață, iar nepoata a promovat examenul.

Reprezentanţii ISU Vrancea doresc să îşi exprime aprecierea pentru modul în care face cinste Armei pe care o reprezintă, dat fiind că, subofițerul nu este la prima faptă de acest fel (vezi link: facebook.com/story.php?story_fbid=2852477601429793&id=404195726258005).

Cu toții trebuie să știm că: ”𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐨 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆, 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐨 𝐥𝐮𝐦𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐚𝐠𝐚̆”.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.