Scânteile mecanice provenite de la un flex au incendiat o magazie

Joi, 25 Martie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Scanteile mecanice provenite de la un flex au incendiat o magazie | imaginea 1 Miercuri, 24 martie a.c., o magazie a unei gospodării din satul Viișoara, comuna Păunești, în care erau depozitate mai multe utilaje agricole, scule și unelte electrice, a luat foc după ce scânteile mecanice, provenite de la utilizarea necorespunzătoare a unui flex, au aprins materialele ușor inflamabile depozitate în interior.

Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 09:35. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. În cooperare a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Păunești cu 1 autospecială de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de circa 150 mp, cuprinzând întreaga magazie. Pompierii militari au acționat pentru localizarea focarului, reușind să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ 3 ore. Pagubele puteau fi mult mai mari, dar pompierii au intervenit prompt și au împiedicat propagarea flăcărilor la casa de locuit și o anexă, aflate în imediata vecinătate.

În urma evenimentului au ars magazia construită din panouri tip sandwich pe structură metalică, în suprafață de 150 mp, 2 tractoare, 2 remorci, 2 motosape, 1 mașină de tuns iarba, 1 motor auto, 2 aparate de sudură. În timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat unei persoane intoxicate cu fum. Persoana de sex masculin, în vârstă de 35 ani, a refuzat transportul la spital.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, pompierii reamintesc cetățenilor că efectuarea lucrărilor de sudare, tăiere, lipire sau a altor asemenea operaţiuni, care prezintă pericol de incendiu, se poate executa în spaţii și ateliere numai după ce s-au luat măsuri pentru îndepărtarea sau protejarea materialelor combustibile, asigurându-se totodată dotarea acestor locuri cu mijloace de limitare şi stingere a incendiilor.

De asemenea, în spaţiile unde se sudează, materialele şi substanţele combustibile transportabile se îndepărtează la distanţă de minimum 10 m de locul operaţiunii. Materialele care nu pot fi îndepărtate, precum şi elementele de construcţie combustibile se umezesc cu apă sau se protejează cu panouri incombustibile. Se verifică şi se iau măsuri ca sursele de aprindere precum scântei, particule incandescente să nu pătrundă, prin deschiderile din pereţi sau prin pardoseală, la materiale combustibile aflate în încăperile alăturate sau la o cotă inferioară.

Scanteile mecanice provenite de la un flex au incendiat o magazie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.