Un bărbat şi-a găsit sfârşitul într-un cămin stradal de distribuţie a apei

Marți, 30 Martie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Un barbat si a gasit sfarsitul intr un camin stradal de distributie a apei | imaginea 1 În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 69 de misiuni, după cum urmează:

  • 56 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • Un bărbat de aproximativ 60 de ani şi-a găsit sfârşitul într-un cămin stradal de la rețeaua de distribuție a apei din municipiul Fetești. Forţele de intervenţie au fost alertate în data de 28 martie a.c.., în jurul orei 17:10.

În ajutorul victimei s-au deplasat de urgență două echipaje de la Stația de Pompieri Fetești, cu o autospecială de intervenţie, o ambulanță SMURD şi, în sprijin, un echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomița - substația Fetești.

Persoana a fost scoasă rapid din căminul adânc de aproximativ 1,5 m de pompieri, cu mijloacele din dotare, inconștient. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare de echipajele SMURD și SAJ Ialomița. Din nefericire, acesta a fost declarat decedat de echipajul SAJ de la locul intervenției;

  • 5 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • 3 intervenții în sprijinul echipajelor S.A.J. Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
  • 2 accidente rutiere cu victime, în comuna Sinești, în care a fost implicat un autoturism și în urma căruia au rezultat două victime ușor rănite, care după acordarea primului ajutor, au refuzat transportul la spital și în comuna Stelnica, în urma căruia a rezultat o victimă rănită ușor, care după monitorizare a fost transportată la Spitalul Municipal din Fetești;
  • 2 incendii, fără victime, la un cabinet medical în orașul Țăndărei și de vegetație uscată pe raza comunei Ciulnița.

În orașul Țăndărei, pompierii militari din cadrul Gărzii de Pompieri Țăndărei au fost solicitați în data de 27 martie a.c., în jurul orei 14:15, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un cabinet medical.

Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD s-au deplasat de urgență la locul evenimentului. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se în interiorul cabinetului medical.

În urma evenimentului au ars mobilier, un frigider, două imprimante, documente și s-au deteriorat două ferestre din PVC. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs de un aparat electrocasnic defect.

În comuna Ciulnița, pompierii militari din cadrul Gărzii de pompieri Slobozia au fost solicitați în data de 27 martie, a.c., în jurul orei 13:30, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza comunei Ciulnița. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5 mp și un copac aflat în apropierea focarului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spații deschise.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.