Un bun samaritean a intervenit la un incendiu de apartament din Iaşi

Marți, 23 Martie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Un bun samaritean a intervenit la un incendiu de apartament din Iasi | imaginea 1 Vineri, 19 martie a.c., la ora 08.12, a fost anunțat un incendiu în municipiul Iași, pe strada Canta, la un incendiu de apartament, într-un bloc de locuit, la etajul I.

La locul evenimentului au fost direcționate forțe de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție, o autospecială de descarcerare și echipajul de prim ajutor calificat.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul intervenției, la ora 08.17, spre surprinderea echipajelor de intervenție, o scară fixă era montată la geamul apartamentului incendiat, de către nimeni altul decât un locatar al scării.

Bunul samaritean, în persoana domnului Vieriu Cătălin, 36 de ani, fost militar în termen la pompieri, în anii 2005 - 2006, nu și-a uitat deprinderile de salvator, așteptându-i pe pompieri cu scara pusă la geamul apartamentului, le-a dat detalii despre victimă și poziționarea acesteia, a ajutat la extragerea victimei și lichidarea incendiului.

Victima, un bărbat de aproximativ 50 ani, a fost salvată, în stare conștientă cu simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, fiind preluată de către echipajul de prim ajutor ajutor calificat și transportată la spital.

In urma incendiului au ars un pat, diverse materiale textile și au fost degradate diverse echipamente electrocasnice, aproximativ 40 de metri pătrați de zugrăveală, cauza probabilă de producere a incendiului fiind acțiunea unei persoane iresponsabile.

Reprezentanţii ISU Iaşi îi mulţumesc bunului samaritean datorită căruia un om trăieşte! Faptele şi ajutorul acordat sunt demne ca exemplu de urmat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.