Un tânăr a salvat un vârstnic căzut într-o fântână

Marți, 02 Martie 2021Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Un tânăr a salvat un vârstnic căzut într-o fântână El este ADRIAN, tânărul care i-a ajutat pe pompierii suceveni să-l salveze pe bătrânul de 88 de ani, căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri.

Joi, 25 februarie a.c., pompierii de la Garda de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu modulul SMURD pentru salvarea unei persoane care căzuse într-o fântână, în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei.

O fântână construită din tuburi, cu o adâncime de 22 de metri și cu diametrul la suprafață de doar 50 de centimetri. Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat și au asigurat un voluntar din localitate, ADRIAN FERARIU, în vârstă de 19 ani, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă.

Pompierii l-au echipat corespunzător și l-au asigurat pe Adrian, iar apoi l-au coborât în fântână. Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza spațiului redus, și chiar dacă a fost necesar un efort susținut, tânărul salvator a reușit să strecoare cordița de salvare și să-l asigure pe bătrân. Ulterior, cei doi au fost extrași la suprafață de către pompierii militari.

Bătrânul, în stare de semiconștiență, a fost preluat de către echipajele SMURD B2 și, ulterior, de SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), care i-au acordat primele îngrijiri medicale și l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Salvatorii s-au interesat despre starea bătrânului, care a rămas internat, și sunt bucuroși că a supraviețuit acestei încercări. Ei speră să se facă bine cât mai repede și să se întoarcă acasă, unde îl așteaptă familia și cei apropiați ai săi.

Nu au uitat nici de Adrian, iar în ziua următoare, vineri, 26 februarie a.c.m, i-au făcut o vizită la domiciliu, în satul Mironu, și i-au înmânat o Diplomă de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare.

Prin fapta sa, Adrian a devenit un „salvator de excepție” și a contribuit la consfințirea valorii de adevăr a citatului din Talmud, care spune: „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”.

Un tanar vrancean a salvat un varstnic cazut intr o fantana | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.